Zao´s Makeup består av 100% naturliga ingredienserna*. Produkterna är fria från petrokemiska derivat eller syntetiska konserveringsmedel, Råvarorna kommer från en enkel och miljövänlig förädling av växter och mineraler. Som konserveringsmedel används mikroniserat silverpulver som förutom att vara ett effektivt och hudvänligt konserveringsmedel även har antiseptiska egenskaper.

* Utom vår nagellack som är ”8 fria”. Detta betyder: utan toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, syntetisk kamfer, dibutylftalat, paraben, xylen och kolofonium.

Zao´s  produkter är ekologiskt certifierade av Ecocert (enligt Ecocert Greenlife och Cosmos Standard standarder) och märkt Cosmebio *.  Genom att välja ingredienser som är fria från kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel minimerar vi mark- och grundvattenföroreningar och skyddar den biologiska mångfalden. Zao´s makeup har också en ökad biokompatibilitet med huden då aktiva ingredienser som ingår i ekologiska växter är mycket mer koncentrerade än i växter från konventionella jordbruket.

* Utom nagellack

Eco-design är kärnan i vårt tänkande. Därför är våra förpackningar tillverkade av bambu. Bambu är ett ekologisk råmaterial då det har en extremt snabb tillväxt utan behov av några gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Bambu behöver bara fyra till fem år för återväxt jämfört med minst 30 år för andra träd! Bambu som används för våra förpackningar växer i endemiska skogarna i skyddade områden.

Våra bambuprodukter säljs i eleganta bomullspåsar för att ytterligare skydda dem. Dessa påsar kan återanvändas för andra ändamål, till skillnad från kartong som omedelbart kastas bort. Från slutet av 2018 har vi börjat ersätta våra bomullspåsar med bambufiberpåsar. Vi fortsätter att fokusera på vår favorit bambu på grund av den mycket låga påverkan på miljön!

Vi har förpackningar med refillsystem. Detta gör Zao: 

 • Ekologiskt: Genom refillsystemet väljer vi att agera till förmån för miljön. Tack vare dessa förpackningar producerar vi mindre avfall, använda mindre plast och förbrukar mindre energi.
 •     
 • Ekonomisk: Förpackningarna har en direkt inverkan på produktens pris. Genom att erbjuda refiller till dina produkter, erbjuder vi dig möjligheten att använda kvalitetsmakeup till ett överkomligt pris.
 •     
 • Lekfullt: Våra refillförpackningar gör att du lättare kan växla mellan olika färger beroende på humör och tillfället.

Inte någon av våra färdiga produkter eller några av råvarorna i produkterna är testatade på djur. Zao produkter är certifierade Cruelty Free och Vegansk av Peta. Vi utesluter all användningen av ingredienser från animaliskt ursprung, såsom bivax och Koschenill (rött pigment). Dessutom är våra borstar av syntetiskt hår och inte av djurhår.

Zao Makeup's Definition Mascara blev nominerad till Bästa Mascara 2023 av Organic Beauty Award

Läs mer 

Nagellacken från Zao Makeup har inget att vara avundsjuk på hos konventionella produkter. De torkar snabbt, har väldigt bra täckning och utmärkt hållbarhet. Sist men inte minst, de ger glans och förhöjer dina naglar.

NYHET HÖSTEN 21

ZAO MAKEUP
DUO FIBRE BRUSH

Duo Fibre Foundation Brush möjliggör en lätt och jämn applicering av flytande foundation, en behaglig borste med väldigt mjuka borststrån som ger ett naturligt resultat.

Dess handtag är gjort av bambu och borststråna är syntetiska för enkel rengöring och för att skydda våra kära djur.

NYHETER VÅREN 21

Upptäck NYA Stick Foundation, Liquid Concealer och Blending Sponge!

 • NYHET!

  NYHET!

  Zao utvecklar sin serie av ögon-, läpp- och ögonbrynspennor.
  Pennorna får en makeover och kallas nu "multi-purpose pencils".

  - Deras nya design är visuellt mer enhetlig med resten av
  sortimentet. Med PEFC-certifierat Kaliforniskt cederträ.
  - Deras nya formula, certifierade Bio Cosmos av Ecocert, vegan
  och 100% naturliga. Berikade med ekologiska vegetabiliska
  oljor (kokos, jojoba och avocado), för att erbjuda en hälsosam
  produkt som är skonsam mot känslig hud kring ögon och mun.
  - Deras mjuka textur tillåter en enkel och precis applicering.
  - Deras ultra-pigmenterade färger är också modifierade för att
  vara mer trendiga.

  Klicka här för att komma till produkterna!

  2021-03-02 18:43
Tillagd i varukorgen